学术报告 您现在所在位置: 首页 > 学术报告 > 正文
文章来源:[]  作者:[]  时间:[2019-04-17]  阅读: 次

报告题目:Time Periodic Traveling Waves of Reaction-Diffusion Epidemic Models with Temporal Heterogeneity

报告人:张 亮 博士 兰州大学

照片:

邀请人:白振国  副教授

报告时间:2019年4月29日 10:00-11:00

报告地点:信远楼II206数统院报告厅

报告人简介:张亮,兰州大学数学与统计学院讲师。2016年毕业于兰州大学,获理学博士学位,并留校任教。从事反应扩散方程、应用动力系统相关研究。目前已在Trans. Amer. Math. Soc., J. Differential Equations, J. Dyn. Differ. Equ., Z. Angew. Math. Phy., Discrete. Cont. Dyn. Sys.-B等学术期刊发表学术论文十余篇, 主持国家自然科学基金项目1项,中央高校基本科研业务费2项。

报告摘要:In this talk, we present some results on wave propagation phenomenon for diffusive epidemic models with temporal heterogeneity. The full information about the existence and non-existence of periodic travelling wave solutions for diffusive and time periodic Kermack–McKendrick SIR models with standard incidence and bilinear incidence, respectively. Some other relative work on wave propagation for periodic evolution systems with non-quasi-monotonicity.

主办单位:数学与统计学院

上一篇: Cycles with Independent Arcs
 下一篇: The reduction method by the KP hierarchy